2017-11-30 13:52:00

10. Yılında 10 şehirde 22 Kasım ile 26 Kasım tarihleri arasında eş zamanlı olarak gerçekleştirilen  Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali (SYFF)'nin Kayseri ayağı 24-25 Kasım' da Sosyal ERÜ tarafından Erciyes Üniversitesi Sabancı Kültür Merkezi'nde ve 26 Kasım'da Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Gençlik Fabrikası  tarafından Sümer Kampüsü Konferans salonunda gerçekleştirildi.

Festival , tamamen gönüllüler tarafından çekilen kısa ve uzun metraj belgeseller  ve her yaş grubuna  hitap eden 4 atölye ile halkı sürdürülebilirlik hakkında bilgilendirmek ve harekete geçirmek  için ücretsiz olarak izleyicilerle buluştu.

Gün boyu iki yüze aşkın katılımcı ile gerçekleştirilen festival, programın tanıtılması ve hemen ardından Şirket Şehri adlı filmin gösterimi ile başladı.

Şirket Şehri, Birlikteliğin Adası ve Küçük İnsanlar Büyük Ağaçlar sırasıyla saat 13.15'e kadar gösterime girdi. 14.00'a kadar olan arada izleyicilerin hoş vakit geçirmesi adına konserler, atölyeler ve AGÜ Fotoğrafçılık Kulübü tarafından gerçekleştirilen sergi gösterimi yapıldı. Yapılan konserde, AGÜ Sahne'nin katkılarıyla Bin Kere Söyledim, Özkan Çim, Turhan Temel, Burak Koroğlu sahne aldı. Ayrıca, AGÜ Genç Tema, AGÜ İhtiyaç Haritası, AGÜ İdea Camp, AGÜ Fotoğrafçılık Kulübü standları ile bize destek oldular. AGÜ Genç Tema ve EkoLAB tarafından gerçekleştirilen atölyelere büyük bir katılım sağlandı. Yapılan atölyeler:

1) Tohum Topu

2) Mantar Tıpa

3) Kraft Defter Yapım

4) Pet Şişeden Kuş Yemi Kabı Yapımı

Nehir Mavisi adlı filmden önce gönüllü ekibi tarafından üniversite ve şehir meydanında çekilen röportajlar izlenildi. Ardından saat 15.35'e kadar sürecek olan Nehir Mavisi adlı uzun metraj belgesel gösterime girdi. 15.35'ten sonra Doç.Dr. Niğmet Uzal Sorunlu ve Sorumlu Tüketim Hakkında bilgilendirme sunumu ve konuşması yaptı. Ardından daha önce üniversitemizde ve şehir meydanında yaptığımız röportajlar gösterildi.

Sayın Uzal, Sürdürülebilirliğin Yaşam Kalitesinden ödün vermeden gerçekleştirilebilmesinin önemini vurguladı.

Anlam Peşinde ve Korkutan Yük:Deniz Taşımacılığının Gerçek Bedeli  adlı uzun metraj belgeseller Doç.Dr Niğmet Uzal'ın konuşmasından sonra gösterime girdi.