0000-00-00 00:00:00

AGÜ Gençlik Fabrikası ve Yaygın Eğitim Merkezi işbirliği ile Macaristan ve İspanya`dan kurumların ortaklığında Macaristan Ulusal Ajansı tarafından desteklenen, 20 ay (Şubat 2018- Eylül 2019) sürecek olan #PlayINclusive projesine ülkemizden gençlik grupları katılacaktır.

Katılımcılar üçer kişilik gruplar halinde 5 ekip olacaktır. Gruplar en az iki en fazla 3 kişiden oluşabilir. Seçilen 15 gencin 10`u Temmuz 2018`de Budapeşte`de gençlik değişimine, diğer beş kişi ise Kasım 2018`de eğitim kursuna gönderilecektir. Daha sonrasında Türkiye (15 kişi) ve İspanya`da (10 Kişi) yapılacak etkinliklerde de yer alarak çoğaltıcı faaliyetlere katılacaktır.

Katılımcı profili

-Yaygın eğitim aracı olarak farklı oyunları kullanma ve oyun geliştirme konusunda ilgili olması

-Uzun vadeli projelere katılmak için motivasyonu olması

-Takım çalışmasına uygun

-İnisiyatif alabilen

-Seyahat engeli olmayan

-Gönüllülük çalışmalarında bulunmak

-Herhangi bir kulüp ya da STK`da görev almak

-18-30 yaş arası olmak

Gruplar uzun vadeli bir çalışma süreci içinde kendi yaratıcılıklarını kullanarak “Toplumda çeşitlilik ve dahil etme” ana fikrini içeren bir oyun geliştirecekler. Geliştirilen oyun Avrupa çapında yaygın eğitim aracı olarak kullanılacaktır.

Katılımcılar başvurularını 90 saniyeyi geçmeyecek şekilde geliştirmek istedikleri oyunu ana hatlarıyla anlattıkları İngilizce bir videoyu YouTube’ye yükleyerek, grup üyelerinin de Europass formatında İngilizce CVleri ile https://goo.gl/CJn9PY bağlantısında bulunan başvuru formunu 20 Mayıs 2018 Pazar günü 23.59’a kadar göndermeleri gerekmektedir.

Ücretler:

-Proje dahilinde katılımcıların konaklama, yiyecek ve vize masrafları proje bütçesinden karşılanacaktır.

-Ulaşım ücretleri (275€’a kadar) yarısı katıldıkları etkinlik süresinde, kalan yarısı ise bir sonraki oyun tamamlandıktan sonra olacak şekilde geri ödenecektir.

-Her etkinliğe ekip üyelerinin hepsinin gitmesi mümkün olmayacaktır. Katılacak kişilerin belirlenmesi grup üyelerince yapılacaktır.

-Katılımcılar bir sefere mahsus olmak üzere AGÜ Gençlik Fabrikası tarafından belirlenecek yerde ve zamanda uygulanacak “Dahil Etme” üzerine bir eğitim alacaktır. Katılımcılar bu eğitimin ulaşım ücretlerini kendileri karşılayacaktır.

-Başvuru yapan katılımcılar bu şartları kabul etmiş sayılırlar.

Grup Lideri

-Daha önce en az Erasmus+ programları ile 3 farklı etkinliğe katılmak

-Grup liderliği tecrübesine sahip olmak

-Üst düzey dil becerileri ve yaygın öğrenme konusunda tecrübe sahibi olması

Grup lideri başvurusu için kısa özgeçmiş ve uzun süreli proje yönetimi hakkında liderlik, risk yönetimi, yaygın öğrenme ve yaygınlaştırma konularında öngörülerini içeren niyet mektubunu youth@agu.edu.tr adresine 20 Mayıs 2018 23.59`a kadar göndermelidir.

Proje Detayları

#PlayINClusive is a 20 month long strategic partnership project (KA2 in youth field) which aims to promote the importance of gamification within youth work across Europe through developing innovative offline and online games for quality improvement of non-formal education

Summary of the project

The whole project is a kind of challenge about creating games, in each country 5 groups of 3 people will be working. In order to do this, the young people will start with a Youth Exchange about inclusion (to understand the concept), then a Training about Gamification (for 15-person) and then 6 months of time to create the games in each country. Then, during the final meeting the 3 best games will be chosen (one per country). The final 3 chosen games will be published and during all the process a toolkit about games and inclusion will be produced. All the other games will be produced in a Print&Play style.

 

Aytaç Uzunlas

AGÜ Gençlik Fabrikası